Projecten

 

Het Corona jaar 2020 was een erg rustig jaar voor onze Dagopvang. Ook in Nepal waren er veel problemen door complete lockdown. Ook het vervoer van kinderen naar en van de Dagopvang was veelal niet mogelijk, maar gelukkig zijn de vooruitzichten voor 2021 een stuk positiever.

 

Hierbij een foto van de Kerstviering 2020 met sommige kinderen, ouders, staf en een aantal kinderen van ons voormalig kindertehuis Langtang Children Home.

 

De man links op de achterste rij, met de donkere bril, is Jaya, verantwoordelijk voor de Dagopvang, samen met zijn in verwachting zijnde vrouw.

 

Onze Dagopvang in Dhumbarahi

Medio 2020 is de Dagopvang verhuisd van Dhumbarahi naar Kapan. Kapan bevindt zich noordelijk van de wijk Bhoudda van Kathmandu, waar de grootste stoepa van Nepal zich bevindt.

 

Dhumbarahi was op zich een mooie rustige locatie, maar miste helaas de mogelijkheid om met de kinderen buiten te vertoeven en te spelen. Op de bovenste etage was wel een zonnebalkon, maar niet altijd gemakkelijk bereikbaar voor gehandicapte kinderen.

 

In Kapan hebben we nu een Dagopvang, bestaande uit 2 naast elkaar gelegen gebouwtjes, beide gelijkvloers, met een grote ruimte ertussen, waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. De gebouwtjes zijn splinternieuw, elk bestaande uit 4 ruime kamers, waarvan er een gereserveerd is voor Jay en zijn vrouw, zodat er 7 kamers beschikbaar zijn voor de Dagopvang van de kinderen. Alle kamers zijn gestoffeerd, tevens ook de muren tot circa 90 cm hoogte ter bescherming van kruipende kinderen, zodat zij zich niet met hun hoofd kunnen verwonden aan de gestucte wanden.

 

Ingang Dagopvang Kapan

Speelruimte tussen de gebouwtjes van

dagopvang Kapan

Voorzijde Dagopvang Speelruimte tussen de gebouwtjes van Dagopvang Kapan

 

 

Voorbeeld klaslokaal Kapan

 

Voorbeeld klaslokaal Kapan foto1 Voorbeeld klaslokaal Kapan foto2
Voorbeeld klaslokaal Kapan foto3 Voorbeeld klaslokaal Kapan foto4

 

Westers toilet Kapan, een luxe, niet zo vanzelfsprekend in Nepal

Westers toilet Kapan, een luxe niet zo vanzelfsprekend in Nepal

 

Indien u de volgende link aanklikt ziet u een serie foto's van de Kapan Dagopvang:

https://photos.app.goo.gl/TVhwKxuXK27nyGtW7

 

___________________________________________________________________________________

 

 

Onze Dagopvang in Dhumbarahi

Jaya Bahadur Tamang, verantwoordelijke

van de dagopvang met zijn echtgenote

Onze Dagopvang in Dhumbarahi Jaya Bahadur Tamang, verantwoordelijke van de dagopvang met zijn echtgenote

 

Een Dagopvang voor meervoudig, dus mentaal zowel als lichamelijk, gehandicapte kinderen, in de wijk Dhumbarahi in Kathmandu, voor Nepal kenners tussen de toeristenwijk Thamel en Bhouddha met de grootste stoepa van Nepal.

 

Een handicap in de Hindoe wereld wordt vaak gezien als een straf van de Goden voor een zonde begaan in een eerder leven, een schande dus en veel ouders ervaren dit dan ook als zodanig en verstoppen hun gehandicapt kind dan ook ver weg voor de buitenwereld en vertonen zich het liefst niet op straat met een gehandicapt kind.

 

Met die gedachte in het achterhoofd zijn wij al sinds 2011 betrokken in de opvang van gehandicapte kinderen, maar wel op basis van Dagopvang, omdat bij 24/7 opvang, de kans aanwezig is dat ouders zich, na het brengen van hun kind, helaas niet meer laten zien.

 

Het verblijf in de Dagopvang is gratis voor de ouders wel dienen zij zelf het ervoer naar/van de Dagopvang te regelen.

 

De huidige Dagopvang huren wij vanaf midden juni 2016. Het was destijds een splinternieuw huis in de wijk Dhumbarahi en door ons gestoffeerd en gemeubileerd voor de opvang van gehandicapte kinderen. Onder de vloerbedekking is tevens een schuimrubberen ondervloer gelegd om het optrekken van koude voor de rondkruipende kinderen te voorkomen.

 

Het pand bevat 4 grote kamers, 2 kleine kamers, een grote ingerichte keuken, 2 betegelde badkamers met Westerse toiletten en een douche met koud/heet water. Daarnaast een groot zonnebalkon, waar het heerlijk toeven is. Alle ruimtes en trappen zijn voorzien van vloerbedekking en deze loopt in de kamers zelf door tot circa 80 cm hoogte. Reden hiervoor is te voorkomen dat rondkruipende kinderen, meesten kunnen nl. niet lopen, zich aan de ruwe gestucte muren, kunnen bezeren.

 

Naast de Dagopvang, onderhouden wij nog goede contacten met de kinderen van ons voormalig kindertehuis Langtang Children Home. Allen zijn inmiddels volwassen en wonen op kamers. De afgesproken regeling is dat zolang zij schoolresultaten tonen met minimaal een score van 65%, de Stichting de kosten van huur, levensonderhoud, opleidingen enz. voor haarrekening neemt. In 2019 bezoeken inmiddels 6 kinderen een opleiding op Bachelor niveau.

 

Kerstviering 2018 in de Dagopvang Jaya oefent met een van de kinderen
Kerstviering 2018 in de Dagopvang

Jaya oefent met een van de kinderen

 

 

 

© Langtang Children Home

Sponsor website M-Sphere-Webdesign