Vrijwillig(st)ers

De Dagopvang biedt een veilige haven voor meervoudig gehandicapte kinderen gedurende de daguren. De man die de dagelijkse verantwoording heeft, heet Jaya Bahadur Tamang en spreekt goed Engels. Jaya wordt bijgestaan door dames, die belast zijn met werkzaamheden, als algemene verzorging, bereiden van maaltijden, de kinderen helpen met eten, spelen met de kinderen (speelgoed aanwezig), wandelen met de kinderen (rolstoelen aanwezig). Ook het schoon houden van de Dagopvang behoort tot hun taak. De dames worden allen standaard met “Didi” aangesproken, wat zoiets als “oudere zus” betekent, maar geen van hen spreekt Engels.

 

Rekening houdende met de ernstige mentale- en lichamelijke gebreken van de kinderen, gaat onze voorkeur uit naar mensen met ervaring in de verzorging en begeleiding van deze doelgroep, dan wel mensen met een fysiotherapeutische achtergrond. De Corona tijd bracht vele problemen met zich mee, maar desondanks kunnen wij In 2022 12 kinderen de mogelijkheid bieden met veel plezier in onze Dagopvang te verblijven en wij hopen eind 2023 circa 20 kinderen te kunnen verwelkomen. Alle kinderen zijn het slachtoffer van Cerebrale Parese, hersenverlamming, kortweg CP genoemd, een ongeneeslijke aandoening, waardoor de hersenen niet de juiste signalen aan de spieren geven met als gevolg spasticiteit, denk dan bijv. aan (pijnlijke) vergroeiingen. Veel kinderen kunnen niet praten, niet lopen, soms alleen maar liggen, zijn ook vaak doof, kunnen slechtziend zijn, kunnen last van epilepsie hebben, enz., enz.

 

De Dagopvang wordt op gezette tijden bezocht door externe therapeuten en medici maar die kunnen niet dagelijks aanwezig zijn en daarom zijn vrijwillig(st)ers meer dan welkom.

 

Tot de dagelijkse taken van vrijwillig(st)ers kunnen behoren o.a. de interactie tussen de kinderen bevorderen, waarvoor voldoende speelgoed aanwezig is, wandelen met de kinderen, waarvoor rolstoelen aanwezig zijn, het doen van oefeningen om de mobiliteit van de kinderen te bevorderen, waar nodig behulpzaam zijn met de algehele verzorging enz. enz.

 

Nepal is een schitterend land en indien je je verblijf wenst te combineren met wat van het land te zien, hebben we nogal wat kennis in huis en kunnen je adviseren..

 

De Dagopvang ligt in de wijk Kapan in Kathmandu, voor Nepalkenners iets ten noorden van Bhouddha (met de grootste stoepa van Nepal). Wij kunnen hotels voor je regelen, binnen elke begroting, je wordt van het vliegveld opgehaald en naar je hotel gebracht. Al onze activiteiten zijn gratis en vooraf vinden in Kaatsheuvel gesprekken plaats zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan. Houd er rekening mee dat het verblijven in Nepal niet te vergelijken is met Nederland. In de Dagopvang verblijf je ook gratis, dus overdag geen kosten voor eten of drinken, ook is er gratis Wifi. Overige kosten, denk bijv. aan vervoerskosten, hotel, avondvertier incl. diners enz. zijn wel voor eigen rekening, maar je kunt het in Nepal zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

 

Dus heb je interesse, neem contact met ons op en bezoek ons in Kaatsheuvel, ook ouders en/of vrienden zijn van harte welkom.

 

 

© Langtang Children Home

Sponsor website M-Sphere-Webdesign