Projecten
Onze Dagopvang in Dhumbarahi Jaya Bahadur Tamang, verantwoordelijke van de dagopvang met zijn echtgenote
Onze Dagopvang in Dhumbarahi

Jaya Bahadur Tamang, verantwoordelijke

van de dagopvang met zijn echtgenote

 

Een Dagopvang voor meervoudig, dus mentaal zowel als lichamelijk, gehandicapte kinderen, in de wijk Dhumbarahi in Kathmandu, voor Nepal kenners tussen de toeristenwijk Thamel en Bhouddha met de grootste stoepa van Nepal.

 

Een handicap in de Hindoe wereld wordt vaak gezien als een straf van de Goden voor een zonde begaan in een eerder leven, een schande dus en veel ouders ervaren dit dan ook als zodanig en verstoppen hun gehandicapt kind dan ook ver weg voor de buitenwereld en vertonen zich het liefst niet op straat met een gehandicapt kind.

 

Met die gedachte in het achterhoofd zijn wij al sinds 2011 betrokken in de opvang van gehandicapte kinderen, maar wel op basis van Dagopvang, omdat bij 24/7 opvang, de kans aanwezig is dat ouders zich, na het brengen van hun kind, helaas niet meer laten zien.

 

Het verblijf in de Dagopvang is gratis voor de ouders wel dienen zij zelf het ervoer naar/van de Dagopvang te regelen.

 

De huidige Dagopvang huren wij vanaf midden juni 2016. Het was destijds een splinternieuw huis in de wijk Dhumbarahi en door ons gestoffeerd en gemeubileerd voor de opvang van gehandicapte kinderen. Onder de vloerbedekking is tevens een schuimrubberen ondervloer gelegd om het optrekken van koude voor de rondkruipende kinderen te voorkomen.

 

Het pand bevat 4 grote kamers, 2 kleine kamers, een grote ingerichte keuken, 2 betegelde badkamers met Westerse toiletten en een douche met koud/heet water. Daarnaast een groot zonnebalkon, waar het heerlijk toeven is. Alle ruimtes en trappen zijn voorzien van vloerbedekking en deze loopt in de kamers zelf door tot circa 80 cm hoogte. Reden hiervoor is te voorkomen dat rondkruipende kinderen, meesten kunnen nl. niet lopen, zich aan de ruwe gestucte muren, kunnen bezeren.

 

Naast de Dagopvang, onderhouden wij nog goede contacten met de kinderen van ons voormalig kindertehuis Langtang Children Home. Allen zijn inmiddels volwassen en wonen op kamers. De afgesproken regeling is dat zolang zij schoolresultaten tonen met minimaal een score van 65%, de Stichting de kosten van huur, levensonderhoud, opleidingen enz. voor haarrekening neemt. In 2019 bezoeken inmiddels 6 kinderen een opleiding op Bachelor niveau.

 

Kerstviering 2018 in de Dagopvang Jaya oefent met een van de kinderen
Kerstviering 2018 in de Dagopvang

Jaya oefent met een van de kinderen

 

 

 

© Langtang Children Home

Sponsor website M-Sphere-Webdesign